Vanuit de samenhang van Bouwtechnisch, Installatietechnisch en Organisatorisch maatregelen kan het zijn dat bedrijven beschikken over een brandmeld- en ontruimingsinstallatie.  Hierbij is het verplicht dat de installatie wordt beheerd door een opgeleide Beheerder Brandmeldinstallatie. Hierbij moet u denken aan de bediening, periodieke controles en preventief onderhoud zoals in de wet is vastgelegd (NEN 2654-1 & 2).

De BBMI-er is eerste aanspreekpunt voor de handhavende instantie zoals de brandweer en verantwoordelijk voor het dagelijks beheren en onderhouden van de Brandmeld- en Ontruimingsinstallatie.

Beheerder Brandmeldinstallatie (BBMI)

DOELGROEP
Voor medewerkers die aangesteld zijn of worden als Beheerder van de Brand- Ontruimingsinstallatie.

CURSUSDUUR
2 dagdelen.

CURSUSINHOUD

Tijdens deze cursus wordt het volgende behandeld:

  • Brandmeldinstallatie, techniek en activiteiten
  • Taken van de beheerder
  • Voorschriften / normen
  • Rol van de beheerder Brandmeld- en Ontruimingsinstallatie
  • Het registreren en rapporteren middels logboek
  • Instructie geven aan derden

LESMATERIAAL
U ontvangt van te voren het boek Beheerder Brandmeld- en Ontruimingsinstallatie welke vooraf bestudeerd dient te worden.

EXAMEN DEELNAMEBEWIJS
Na afloop van de cursus wordt er een schriftelijk multiple-choice examen afgenomen en bij voldoende resultaat ontvangt u het certificaat Beheerder Brandmeld- en Ontruimingsinstallatie welke onbeperkt geldig is. Het is wenselijk om de cursus na een aantal jaar te herhalen om de kennis up-to-date te houden.

VOOROPLEIDING
Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen. Enige affiniteit met de bedrijfshulpverlening (BHV) is wel gewenst.

GROEPSGROOTTE
Minimaal 4 t/m maximaal 8 deelnemers voor optimale begeleiding en rendement.

CURSUSLOCATIE
Trainingscentrum Almere of op uw eigen locatie (vraag naar de mogelijkheden).

KOSTEN
€ 275,- per deelnemer.

PLANNING + INSCHRIJVEN

Klik hier voor de eerstvolgende cursusdatum op het trainingscentrum Almere (de cursus gaat door bij een minimaal aantal van 4 deelnemers).

OVERIG
Genoemde prijzen zijn exclusief BTW en inclusief het cursusboek Beheerder Brandmeld- Ontruimingsinstallatie, gebruik van instructiemateriaal, examen- en certificeringskosten.
Tevens zijn de algemene voorwaarden van toepassing.


Cursuscode / referentie: BBMI-01

Aanmelden en/of meer informatie

Cursus Beheerder Brandmeldinstallatie (BBMI)

De velden, gemerkt met een * zijn vereist voor een juiste afhandeling van uw aanvraag. Uw gegevens zullen strikt vertrouwelijk worden behandeld en niet worden verstrekt aan derden.

Na ontvangst en verwerking van uw aanmelding nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een definitieve afspraak.