Cursus verdachte post

Verdachte post!!! Wat NU??? Lees meer

Stop de bloeding, red een leven

NIEUW! Workshop stop de bloeding, red een leven

De workshop stop de bloeding, red een leven is voor iedereen die wil leren hoe je een ernstige bloeding kunt stoppen. Hiermee kun je de overlevingskansen van slachtoffers met een ernstig bloedverlies aanzienlijk verhogen bij bijvoorbeeld verkeersongevallen, arbeidsongevallen en ongevallen in- en rondom het huis, bomaanslagen, schiet- en steekpartijen. Klik hier voor meer informatie?

 

 

Nu ook E-learning bij JOSsafety

Wij bieden voor een groot deel van onze opleidingen ook e-learning modules aan. Lees meer

De slimme rookmelder is een apparaat dat in steeds meer huizen voorkomt. Deze rookmelder biedt direct een verhoogde veiligheid in huis, zeker wanneer er meerdere aangekocht worden.

De smart rookmelder is niet nieuw, de populaire variant van Nest werd bijvoorbeeld al geïntroduceerd in 2013. Ook andere merken zoals Fibaro en EVE presenteren al een tijdje slimme rookmelders in hun catalogus. Opvallend is dat de populariteit ervan nog steeds snel toeneemt, vooral bij mensen die een ander huis hebben gekocht of bij eigenaren van kleine bedrijven. Waarom is dit apparaat zo populair?

Naadloze samenwerking

Het grootste voordeel van slimme rookmelders zoals de Nest Protect, is dat ze met elkaar communiceren. Wordt er rook gedetecteerd op zolder, dan gaat ook de rookmelder in de keuken af. Daarnbij wordt er direct een bericht gepusht naar de smartphone of tablet om aan te geven dat er rook gedetecteerd is en vooral waar, ook als er niemand aanwezig is in het pand. Op deze manier kan zo snel mogelijk de brandweer ingeschakeld worden.

Protect Lifestyle

Een slimme rookmelder is ook te koppelen aan andere apparatuur. Zo zou de rookmelder er automatisch voor kunnen zorgen dat de cv-ketel uitgaat wanneer er alarm is. Door deze koppeling wordt de gastoevoer dichtgedraaid, wat grotere schade voorkomt. 

Actieve controle

Veel rookmelders laten je bovendien weten wanneer de batterij bijna leeg is. Op deze wijze zullen de rookmelders altijd werkend blijven. Hiernaast voeren veel van deze rookmelders zelf geautomatiseerde tests uit om te controleren of het apparaat nog steeds in werking is. Hierdoor behoren inactieve rookmelders tot het verleden, vervangen van de batterij of de gehele rookmelder is immers vrijwel onmogelijk geworden. 

Functioneert ook als koolmonoxidemelder

Zoals bekend is koolmonoxide een levensgevaarlijk gas, met name omdat het pas opvalt als het al te laat is door het reukloze karakter. Een slimme rookmelder functioneert doorgaans ook als koolmonoxidemelder. Daardoor zijn voor optimale beveiliging bij cv-ketels niet langer twee afzonderlijke apparaten nodig.

Ook een nachtlampje

De Nest Protect is een goed verkopende slimme rookmelder, echter er is een opvallende specificatie die hierop een significante impact heeft. De rookmelder functioneert namelijk ook als nachtlampje en creëert een lichtpad wanneer er beweging gedetecteerd wordt in het donker. Een ideale toevoeging voor gezinnen met kleine kinderen die nogal eens ’s nachts uit bed komen!

Meer weten

Slimme rookmelders zijn te verkrijgen bij vrijwel alle grotere elektronicazaken. Voor meer informatie is het aan te raden contact op te nemen met een smart home specialist. Deze kan namelijk alles vertellen over de mogelijkheden, met name in combinatie met andere apparatuur of welke rookmelder de beste keuze is in bepaalde situaties.

Lees meer

Checklist: Arbozorg voor uitzendkrachten

Het gaat niet goed met de arbeidsomstandigheden van uitzendkrachten in Nederland. Zo zijn ze opvallend vaak betrokken bij een bedrijfsongeval. Bescherming van uitzendkrachten is daarom een belangrijk aandachtspunt voor werkgever en ondernemingsraad.

Lees meer

Cursus Preventiemedewerker in Almere op 25 juni. Last minute aanbieding voor € 195,-

Verplichte preventiemedewerker ontbreekt in de helft van de organisaties!
Lees meer

Is BHV Verplicht?

De Wet- en Regelgeving:

Niet alle organisaties en bedrijven in Nederland zijn op de hoogte van de wet- en regelgeving op het gebied van BHV of wel bedrijfshulpverlening. Lees meer

Vluchtroutes voor minderzelfredzamen.

Er moet een speciaal pictogram komen voor vluchtroutes voor rolstoelgebruikers en minderzelfredzamen. 50PLUS vindt bovendien dat er in woontorens standaard brandveilige liften moeten komen. Lees meer

Extra geld Inspectie SZW voor aanpak uitbuiting en gevaarlijke stoffen

Inspectie SZW krijgt de komende jaren structureel € 50,5 miljoen extra per jaar voor de aanpak van arbeidsuitbuiting en blootstelling aan gevaarlijke stoffen op het werk.

Dat is op te maken uit een Kamerbrief van staatssecretaris Van Ark. In de Kamerbrief Uitbreiding inspectieketen Inspectie SZW aan de Tweede Kamer heeft staatssecretaris Van Ark bekend gemaakt dat er jaarlijks € 50,5 miljoen gaat naar de handhavingsketen van Inspectie SZW. Dit geld is bedoeld om een eerlijke arbeidsmarkt te bevorderen met gezonde en veilige arbeidsomstandigheden. Dat moet gebeuren door het tegengaan van arbeidsmarktfraude, -discriminatie en uitbuiting. Ook moet er extra geld naar de aanpak van blootstelling aan gevaarlijke stoffen. Later deze maand zal Inspectie SZW het meerjarenplan 2019-2022 en het jaarplan 2019 bekendmaken. Daarin zal de concrete verdeling van het geld over de verschillende programma’s staan. (Bron: Arbo Rendement 2 november 2018))

First Aid Under Danger bij KLM Cargo Schiphol

Werknemers van KLM Cargo Support hebben de dagcursus First Aid Under Danger (FAUD) gevolgd als uitbreiding op hun bestaande EHBO/BHV diploma.  Lees meer