NIEUW!!! Acute Zorg bij Alcohol- en Drugsincidenten (AZADI)

In toenemende mate krijgt de 1e hulpverlener te maken met overmatig gebruik van alcohol en drugs. Niet alleen tijdens hulpverlening op evenementen, maar ook steeds vaker tijdens uitgaan en in zijn directe omgeving.

Wat we ook van drugs vinden, we zullen moeten accepteren dat het een verschijnsel is dat deel uitmaakt van de hedendaagse maatschappij. We zullen ermee moeten ‘dealen’, om in toepasselijke termen te blijven.

Wat zeker zorgen baart, is de toenemende sterkte van de middelen. Zo bevatten in 2018 onderzochte xtc-pillen 167 milligram MDMA, de werkzame stof. Vijf jaar eerder, in 2013, was dit nog 120 milligram.
“Hoe sterker de pil, hoe sterker de effecten. De na-effecten zoals de kater kunnen veel langer aanhouden en sommige mensen kunnen erdoor in problemen komen en belanden op de EHBO.” (Trimbos Instituut, Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) 2018)

Hulpverleners worden steeds vaker geconfronteerd met overmatig gebruik.
Snel en verantwoord reageren in geval van een alcohol- of drugsincident kan levens redden. Hulpverleners moeten dan ook weten hoe te handelen bij dergelijke incidenten.

De certificatieregeling ‘Acute Zorg bij Alcohol- en Drugsincidenten’ (AZADI), voorziet in de groeiende behoefte aan kennis en vaardigheden voor wat betreft het herkennen van een middel en het verlenen van acute zorg daarbij.

Voor meer informatie over de cursus klik hier

Wilt u een workshop en/of voorlichting? Klik dan hier om te vragen naar de mogelijkheden.