Brandpreventieweken oktober 2017

HÉ DOE DE DEUR DICHT Waar rook is…………………….!

De brandpreventieweken van oktober dit jaar heeft als thema Hé doe de deur dicht om rook verspreiding te voorkomen.

De grootste bedreiging is bij een woningbrand het inademen van rook. Door het inademen van rook krijgt uw lichaam geen zuurstof, met vaak ernstig of fataal letsel als gevolg. Rookmelders redden levens, want zij waarschuwen u met een luid alarm als er rook is.

Als u slaapt ruikt u geen rook, maar u hoort het luide alarm van een rookmelder wel. Plaats in ieder geval rookmelders in de hal en op de overloop, maar vooral in ook in de ruimte waar u slaapt en waar brand kan ontstaan. Zorg ervoor dat u de rookmelders goed kunt horen. Ook bij gesloten deuren. Kunt u de rookmelders niet overal horen , kies dan voor rookmelders die onderling gekoppeld zijn.

Wanneer de brand is zo groot als een voetbal dan kunt u die uitstekend blussen met de Prymaxx Universeel Blusser.

JOSsafety heeft daarom t/m oktober 2017 de volgende aanbieding: Rookmelder Fire Angel 620 en een Prymaxx Universeel Sprayblusser.

LET OP! is de brand groter dan een voetbal? Blus de brand dan niet zelf en breng uw huisgenoten in veiligheid. Gebruik nooit water of een blusdeken om brandende olie, vet of een vlam in de pan te blussen. Gebruik daarvoor een passende deksel. 

Bekijk hier de promotievideo van Brandweer Nederland en de Brandwonden Stichting